Royalty Free Images

vineri, octombrie 24, 2008

Un pic despre fotbal

Hai, ca azi sunt in verva :P si am chef de scris.

Zilele trecute ma intreba iubita mea ce dracu' se intampla cu echipele romanesti de fotbal cand dau cu nasu' de Europa. Pe moment, fiind in stare de uluiala dupa Steaua - O.L., n-am stiut sa-i raspund. Apoi, am vrut sa vad daca mi se confirma teoria si in cazul CFR. Si s-a confirmat, in parte. Asa incat, astazi sunt in stare sa leg doua-trei concluzii intr-o teorie oarecum simplista despre varza care a devenit folbalu' de la Romanica.

FC Vaslui si Urziceni sunt prea pustoaice ca sa intre in teoria asta, asa ca n-o sa spun decat ca n-au ajuns inca la maturitate, nici macar intern. Pe-afara, deci, nici nu prea au cum sa emita pretentii. Mergand, insa, la grei, dam de Rapid si Dinamo. Poate cele mai galagioase dintre "europene".
Rapidul sufera de lipsa acuta de oameni capabili in management, de vizionari si de specialisti in fotbal. De cand a plecat stimabilul Dinu Gheorghe, si, mai apoi, Razvan Lucescu, a inceput sa se aleaga praful. Rapidul s-a vandut de vreo 16 ori pana sa-l cumpere Taher, iar acum a inceput iar sa se vanda. Nimeni nu stie ce are de facut. Sefii dau interviuri, antrenorul (daca exista) se cearta cu arbitrii, jucatorii se cearta cu mingea si stau suparati cu saptamanile pe ea, portarul nu stie unde e poarta, iar suporterii nu mai stiu nimic. Cert e ca Rapidul se vinde. Sau nu?
La Dinamo e mai simplu. Dinamo nu mai functioneaza, in momentul asta decat ca bazar. Se vand si se cumpara jucatori, si asta e cam tot ce intereseaza. Macar daca ar face-o cu cap. Dar am senzatia ca au luat de la Borcea reteta afacerii cu butelii si au aplicat-o la echipa.
Si ajungem la nobilii din UCL. Nobili my ass... Steaua e o mosie, punct. Acolo, adevaratul proprietar i-a dat o asa mana libera lui Gigi, incat nu mai poate sa i-o ia inapoi. N-am idee cum o sa se descurce Hrebe cu istericul, dar sper ca o s-o faca la un moment dat. Caci, daca nu-i place ceva lu' Jiji, incepe si arunca cu ei de toti peretii. Demite antrenori, pacaleste jucatori si apoi ii arunca si pe aia, bate suporterii contestatari, injura ziaristele si il suna pe Borcea sa rada de el. Cam asta stie Jiji sa faca. N-are nicio legatura cu lumea mare a fotbalului european. Patronii care vin sau il primesc pe el in vizita n-o fac decat ca sa aiba motiv de distractie cu prietenii lor. Ceva de genu' "Treceti azi pe la mine sa va arat ceva. O sa muriti de ras."
CFR ar fi fost singura speranta. Pentru ca e condus cu cap, a facut transferuri inteligente si, nu in ultimul rand, au mai ramas foarte putini romani pe acolo (vezi meciul Stelei si o sa intelegi la ce ma refer). Din pacate e si prea devreme pentru ei si nici nu au baza de la care sa plece un club de fotbal serios - un centru de copii.
Asa incat, daca ar fi sa-i descriu pe scurt iubitei mele fotbalul romanesc, ar iesi o imagine cu doua pustoaice ametite care vor sa vanda niste butelii la o stâna, in vremea asta vrajind si niste soferi de tir veniti sa le invete cum sa joace la bursa. Vi se pare ca nu e coerenta povestea asta? Da' ce, ei sunt?

1 comentarii:

Anonim spunea...

mda...

Trimiteți un comentariu

Vă rog să vă abțineți de la tâmpenii și vulgarități inutile.