Royalty Free Images

joi, aprilie 30, 2009

Nu mai explodează mămăliga...

A explodat o singură dată în istorie, gospodina a strâns-o de pe covoarele de iută, de pe carpeta cu răpirea din serai, de lângă aragaz, la două zile după aia a găsit mămăligă şi între ţâţele-i voluptoase, de româncă sănătoasă, şi gata, acum ştie cum s-o fiarbă fără s-o mai arunce în aer. Totul e să rămâi în limitele reţetei normale. Să nu adaugi agenţi, elemente agitatoare sau agenturi străine. Iar mămăliga o să fiarbă liniştită.

Mămăliga n-o să facă niciodată grevă fiscală, pentru că ea ştie una şi bună: impozitele se plătesc, de-o fi să-ţi vinzi şi ceaunul de sub tine. N-o să se revolte niciodată că-i bagă gospodina făcăleţu' până-n gât să-i mai ia şi bruma de bani pe care-o mai are. N-o să-i pese că ea merge la puşcărie în timp ce jmekerii bucătăriei îi dau cu tifla. Înghite ca proasta gogoriţe de genul "îţi mai dau 50% mălai", votează cu gogoriţele şi, când nu primeşte nimic, mai înghite una: "măcar nu-ţi mai iau". După care zice în cel mai pur stil românesc: "Asta e..."

Nu mai explodează mămăliga... Ascultă o manea, se uită la Mircea Badea doar ca să-i facă rating, să depăşească zilnic Realitatea, fără să înţeleagă nimic în rest, se mai duce pe la Becali să-i arate cât îl iubeşte, poate-i mai dă ăla nişte 500 de euro mărunţiş. Seara se face muci la birtul satului, îl înjughie pe şefu' de post că e dinamovist, îşi violează o mătuşă în drum spre casă şi după toate astea se culcă liniştit, cu simţul datoriei împlinite. A făcut tot ce putea să facă. De-acu' e treaba lu' Dumnezeu.

2 comentarii:

madalina ionescu spunea...

Nea Batmane, jos palaria! ideea de-o sustii, ca ideea de-o sustii, dar prima fraza este geniala. Imi place. Condei de scriitor.

De ce nu facem explozie? Pai de ce, nea Batmane, doar ca sa il inlocuim pe prigoana sr cu prigoana jr?

Nu vrea nimeni gloante degeaba in cap pentru ca tot ai lor sa ne dea... big time, de fiecare data.

Hai liberare!

batmanu spunea...

Parcă, totuşi, ăia dinainte nu ne-au dat chiar aşa mult, mai ales (mă repet) pe partea economică. Că văz că încă mai ducem...

P.S. Mulţumesc pentru aprecieri

Trimiteți un comentariu

Vă rog să vă abțineți de la tâmpenii și vulgarități inutile.