Royalty Free Images

miercuri, noiembrie 25, 2009

Mai doriţi ceva? Că închidem...

Acest post le este dedicat naivilor care cred că Geoană nu a câştigat alegerile.

E ca la şah. Să ne punem în fiecare situaţie viitoare posibilă:

1. Câştigă Băsescu. Trebuie să desemneze un premier.

    1.a. Premierul nu este votat de Parlament. Negociază cu singurul partener ce ar dori o negociere şi care i-ar putea aduce o majoritate favorabilă în Parlament - PSD (că PNL-ul s-a mai fript o dată). Mai numeşte un premier, pe care Parlamentul îl votează. Avem guvern PD-L - PSD. Bun guvern, superbă variantă!

    1.b. Premierul nu este votat de Parlament. Negociază sau nu, nu acceptă nimeni propunerile lui, mai desemnează un premier, nici acesta nu trece, dizolvă Parlamentul, au loc alegeri anticipate, niciunul dintre partide nu va obţine un scor mai mare decât a obţinut reprezentantul lui la alegerile prezidenţiale (poate doar într-o situaţie de un absurd ionescian), revenim la punctul 1.a. După încă două-trei luni fără un guvern legitim, avem guvern PD-L - PSD. Bun guvern, şi mai mişto variantă!

2. Câştigă Geoană. Îl desemnează pe Johannis premier. Parlamentul îl votează. Avem guvern PSD - PNL.

Acum daţi voi PSD factor comun şi vedeţi cine a câştigat alegerile. Şi nu este decât una dintre consecinţele politicii "populare" băsesciene. Aşa că, cine-mi mai spune că dacă îl votez pe Geoană mă întorc acum 20 de ani, shut the fuck up! Ne-am întors deja acum 20 de ani! Începem să punem scaunele pe mese, că cârciuma se-nchide. Mai doreşte cineva ceva? Rămâne şeful de sală să stingă lumina.

Nu ştiu dacă voi vota. Dar, sincer, decât încă două luni de incertitudine urmate de 3 ani de războaie personale de-ale Băsescului, de 3 ani de tâlhării marca Udrea, Videanu, Berceanu prefer PNL. Poate şi pentru că am îmbătrânit...

Update: ar mai fi şi varianta 3 — câştigă Băsescu, desemnează un premier, Parlamentul îl votează, avem guvern minoritar PD-L.
LOL!

5 comentarii:

Mihai S. spunea...

Sper sa ma incadrez in standardele celui ce detine dreptul de a sterge mesajele ce nu-i convin din acest site. De cand am inceput eu sa pricep care e treaba cu politica si cu cei ce ne conduc (fac precizarea ca asta se intampla cu ceva ani inainte de "revolutie") mi s-a fixat o chestie in minte, si anume: COMUNISTII AU FACUT INTOTDEAUNA MULT RAU TARII SI CELOR DE ALTA PARERE DECAT A LOR, SUNT NISTE OAMENI LIPSITI DE SCRUPULE, MINCINOSI SI CARE NU-SI VAD DECAT INTERESUL PROPRIU SI AL CELOR CARE-I SUSTIN, bineinteles, exact invers decat cea ce afirma. Din aceste considerente, nu voi vota vreodata cu ei, chiar daca contracandidatul a dat o palma unui copil ce s-a bucurat imediat de cea ce i s-a intamplat, izbucnind in ras. (asta in cazul in care nu cumva e o facatura acel film) Si pentru cei ce stiu ce era Piata Universitatii in apr-iun 1990 http://www.youtube.com/watch?v=UYUz_G4Ea1s

v spunea...

Batmane, nu eşti singurul care a dat cu capul de un paradox.
Da, Băsescu este un om al sistemului.
Cu mici scăpări, el chiar vrea să-l reformeze. A arătat şi demonstrat asta nu o dată.
Fie şi numai cu condamnarea formală a comunismului.
Dar ghici cine vrea status quo? Exact, sistemul. Cu trepăduşi, oligarhi, moguli şi restul menajeriei.
"Filmuleţul" e departe de a fi prima încercare de mazilire a omului care tulbură apele "intereselor", nelăsîndu-le să se desfăşoare în bunul lor plac.
Te rog doar să nu faci jocul acelor "interese".

alk spunea...

Si parerea mea :
Scenarii in viziunea mea:
1.Geoana cistiga alegerile. Johannis premier.PNL intra in coalitie.Crin se salveaza politic.Geoana ramine aceiasi marioneta.Johannis zboara in maxim un an de esecuri guvernamentale pentru ca prostimea saracita sa simta ca cineva plateste pentru asta. Incepe vinatoarea in justitie pentru ca, deh, prostimea cere si ceva circ. Iliescu-Vintu-Patriciu fura ce mai e de furat.Reincepe prigoana jurnalistilor.Dupa un an atmosfera tip "Nastase2000-2004" reinvie.Societatea da in clocot.
2.Basescu cistiga alegerile.Presiune din teritoriu pentru o alianta PNL-PDL.Crin se tine tare, ceilalti fac pasul la ofsaid,Crin dispare. - sau - Toata conducerea se tine tare, PNL se rupe,UDMR se agata la remorca PDL-ului marit,guvernul numit trece de Parlament.

Unknown spunea...

Super postarea! O analiza facuta "la rece" fara patos electoral. Ceea ce mi-a placut "la maxim" a fost sintagma "războaie personale de-ale Băsescului", din pacate, bine punctat! Ipocrizia dusa la extrem se afla de ambela parti ale baricadei. Si pt ca tot veni vorba de granita... trece-o, nu vei regreta!

PS Stai ca mi-am mai amintit ceva :D
Scenarii:
1. Castiga Geoana - Johannis premier - incearca sau nu sa faca treaba, peste 4 ani vor fi vor fi aceleasi scandaluri + personaje mai bogate din tabara psd-pnl - tu pierzi.
2. Castiga Basescu - ?? premier - incearca sau nu sa faca treaba, peste 4 ani vor fi aceleasi scandaluri + personaje mai bogate din tabara pdl+? - tu pierzi.
3. Depui acte de emigrare - peste 4 ani de chin, plansete, lipsa de prieteni, munca asidua, incepi sa vezi rezultate si te doare'n fund de cine a castigat in Romania (presupunand ca iti iei si parintii).

batmanu spunea...

@Mihai S.: Treci pe la diacritica şi învaţă să urăşti comuniştii în limba română.
@v: Dovada că nu fac jocul acestor "interese" este postul imediat următor.
@alk: 1. Cam greu cu "prigoana jurnaliştilor". Mie unuia grasele contracte publicitare pe banii statului din vremea lui Năstase nu prea mi-au părut prigoană. Dar... e posibil.
2. PNL se rupe... dacă nu dispare. Ceea ce ar fi chiar o tragedie.
@neodoru: 3!

Trimiteți un comentariu

Vă rog să vă abțineți de la tâmpenii și vulgarități inutile.