Royalty Free Images

joi, octombrie 08, 2009

O sugestie pentru viitorul Preşedinte

Domnule viitor Preşedinte,

După cum ştim cu toţii, după ce te vom vota şi vei deveni Preşedinte, vei avea câteva zeci de milioane de euro în conturi. Nu, nu e vorba de corupţie, tu n-o să iei şpagă, în primul rând din principiu, în al doilea rând pentru că ar fi sub demnitatea ta de şef de stat. E vorba de donaţii. Sau de vânzări anterioare. Sau de vreo moştenire de la un nepot. Ideea e că vei avea o avere frumuşică.

La un moment dat, ca orice om cu o avere frumuşică, vei vrea mai mult. Mai ales că urmează alegeri şi tu mai vrei o tură. Dar ce te faci, că e criză, donaţiile nu prea mai apar, vânzările anterioare se duc dracu‘ odată cu piaţa imobiliară şi nu-ţi mai moare nicio rudă. Iar tu, n-am uitat, nu iei şpagă.

"La dracul!" îţi vei spune.

În schimbul unui mic comision, îţi spun eu cum să faci.

Pariază pe euro. Că pe leu tre' să fii cretin să pariezi. Da, ştiu, te întrebi cum faci să ştii sigur că va creşte cursul leu/euro. Păi, ştii deja! Nu de la servicii, nici de la structurle, că nici ele n-or fi Mafalda. Ştii din manualul de Macroeconomie pentru to(n)ţi. Unde scrie că, în caz de instabilitate politică acută, moneda locală pierde procente bune pe termen scrut. Bref, ne trebuie instabilitate politică.

Aici nu cred că mai e cazul să te învăţ eu cum să faci. O variantă (prima care-mi vine în minte) ar fi să iei Guvernul la tocat (n-are-a face că e al tău), il faci varză cu tăiţei (dacă nu ştiai, asta se numeşte Varză á-la-Cluj), demiţi câţiva trepăduşi sau îl remaniezi (pe el, Guvernul), pur şi simplu. Şi gata. Te duci acasă si cumperi euro. A doua zi o să ai o avere şi mai frumuşică. Dacă tot ţi se pare că nu-i de ajuns şi că i-ar mai trebui nişte silicoane, ceva, mai dai o dumă săptămâna următoare. Eventual te declari pe tine şi pe toată clasa politică incapabili să scoateţi ţara din criză. Seara, acasă, mai faci o dată schema cu euro.

Şi dacă nici după asta nu ai o erecţie când vezi ce bunăciune s-a făcut averea ta, jur că îţi dau eu comisionul pe care ţi-l ceream la început.

Ah, şi să nu uit, domnule viitor Preşedinte. Spune-le şi colegilor dumneavoastră să nu mai spună proiectul de lege al pensiilor. Că pensiile n-au proiect. Cel mult au lege.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog să vă abțineți de la tâmpenii și vulgarități inutile.