Royalty Free Images

joi, aprilie 30, 2009

Nu mai explodează mămăliga...

A explodat o singură dată în istorie, gospodina a strâns-o de pe covoarele de iută, de pe carpeta cu răpirea din serai, de lângă aragaz, la două zile după aia a găsit mămăligă şi între ţâţele-i voluptoase, de româncă sănătoasă, şi gata, acum ştie cum s-o fiarbă fără s-o mai arunce în aer. Totul e să rămâi în limitele reţetei normale. Să nu adaugi agenţi, elemente agitatoare sau agenturi străine. Iar mămăliga o să fiarbă liniştită.

Mămăliga n-o să facă niciodată grevă fiscală, pentru că ea ştie una şi bună: impozitele se plătesc, de-o fi să-ţi vinzi şi ceaunul de sub tine. N-o să se revolte niciodată că-i bagă gospodina făcăleţu' până-n gât să-i mai ia şi bruma de bani pe care-o mai are. N-o să-i pese că ea merge la puşcărie în timp ce jmekerii bucătăriei îi dau cu tifla. Înghite ca proasta gogoriţe de genul "îţi mai dau 50% mălai", votează cu gogoriţele şi, când nu primeşte nimic, mai înghite una: "măcar nu-ţi mai iau". După care zice în cel mai pur stil românesc: "Asta e..."

Nu mai explodează mămăliga... Ascultă o manea, se uită la Mircea Badea doar ca să-i facă rating, să depăşească zilnic Realitatea, fără să înţeleagă nimic în rest, se mai duce pe la Becali să-i arate cât îl iubeşte, poate-i mai dă ăla nişte 500 de euro mărunţiş. Seara se face muci la birtul satului, îl înjughie pe şefu' de post că e dinamovist, îşi violează o mătuşă în drum spre casă şi după toate astea se culcă liniştit, cu simţul datoriei împlinite. A făcut tot ce putea să facă. De-acu' e treaba lu' Dumnezeu.

vineri, aprilie 24, 2009

Free your stupid mind!

Vlad Petreanu scrie astăzi despre un subiect care mă scoate şi pe mine din pepeni de multă vreme: nu-călcaţi-ul-pe-iarbă la români. Complexul nostru naţional. Alături de cel al gardului, completează imaginea unei Românii urban-rurale.

Românului nu-i plac spaţiile deschise. Românul mutat la oraş, dacă vede un petic de iarbă de 30x30 cm îl îngrădeşte instant. Garduri de plasă, garduri de oţel, garduri de plastic, oricum, numai garduri să fie. Fiare care să te oprească să parchezi pe o pătrăţică de beton care e mai aproape de bloc, bref aparţine asociaţiei de locatari; sârme care să te împiedice să calci iarba aceleiaşi asociaţii şi care să străpungă gâtul/ochiul/tâmpla oricărui nemernic de copil care ar îndrăzni să se dea cu rolele pe alei; gărduleţe mici în jurul unor pomi ca să... nici ei nu ştiu ca să ce.

Cred că ni se trage tot din trecutul nostru eroic. Pe lângă "Nu ai voie", suntem şi țara lui "Pe-aici nu se trece!"

LE: Văd acum că şi Badea a vorbit aseară cam despre aceleaşi interdicţii idioate ale unui stat poliţist imbecil. Mă gândesc că ar trebui s-o punem de o mişcare de genul "Interzisul interzis". Sau mai bine "Strict interzisă Românica. Amendă de la... la..."

LE2: Hai, că devine postul meu cel mai re-re-editat... Iată și niște garduri despre care vorbeam mai sus, dimpreună cu un mic stâlp pus fix în mijlocul trotuarului, ca să-și spargă aerieni ca mine genunchii în el, cu câteva coșuri (de plastic, că tot e eco la modă) cu care au împânzit parcurile idioții de la sectorul 6 și cu una dintre multele fântâni arteziene de mare efect ce au apărut prin toamnă în Drumul Taberei. Have fun!







vineri, aprilie 17, 2009

Proastă ţară!

Îmi vine să comentez în direct ce transmite Realitatea la ora asta.

Probabil cei invitaţi în studio nu se aşteptau ca Jiji să fie eliberat, aşa că, după ce au primit vestea, au început să delireze. După ce Tudor Octavian s-a declarat stupefiat că Becali a fost eliberat tocmai vinerea (?!), a continuat "domnule scriitor" Gava, care a spus că dacă l-ar fi ţinut în continuare în arest justiţia se decredibiliza, în timp ce aşa, pentru că l-a eliberat, justiţia s-a decredibilizat. Tudor Octavian, probabil realizând ce tâmpenie spusese mai devreme, a revenit, revoltat că "aşa au ajuns sute de maşini de fiţe să omoare oamenii pe trotuare". Pogrom, frate!

Bănuiesc că voi reveni.

LE. Becali le mulţumeşte "trusturilor lui Vântu şi trustului Cameliei şi al lui Dan Voiculescu", pentru că i-au luat apărarea. Pe partea economică nu ştiu cum stă treaba...

marți, aprilie 14, 2009

Domnugâdea, Băselu, da? Băăăăiii, Băse...

La ora asta anal-iştii de la Sinteza Patologică a Zilei despart în fraze virgulele din discursul Preşedintelui în Parlament. Exact aşa. Dat fiind că nu prea e nimic de reproşat unui discurs profund diplomatic, tre' să vedem sintaxa virgulei, domnugâdea! Gâdea îi ridică băşici la fileu lui Stan, care pierde failuri în demenţa lui buimacă, Şerbănescu face decor, as usual. Nimic concret, că n-au de unde...

Mă distrează teribil freza de pernă de secţie psihiatrică a lui Stan. Şi spumele din colţul gurii.

duminică, aprilie 05, 2009

Cel mai iubit dintre pământeni

Unele cărţi trebuie citite la vremea lor. Ar fi trebuit să citesc Cel mai iubit dintre pământeni la adolescenţă, în vremea comunistă. Cu siguranţă n-aş fi fost atât de dezamăgit.

Lăsând la o parte scriitura uşor agramată a "marelui" Marin Preda şi povestea slabă, rămâne o construcție atât de încâlcită încât, pe alocuri, chiar și autorul pierde șirul, împănată cu teze filozofice semidocte amestecate aiurea cu realismul stilului. Până şi iubirea, condiţionată de un sex profund ţărănesc, visceral/instinctual şi lipsit de orice sensibilitate (momentele de tandrețe sexuală sunt trecute sub tăcere sau, mai degrabă, nu există), trădează o mentalitate tăiată, parcă, cu barda.

Una peste alta, am terminat de citit o carte proastă. Acum aş vrea să recitesc Intrusul, roman ce mi-a definit parte din anii rebeli şi neînţeleşi ai sfârşitului copilăriei. Mi-e teamă, însă, de o reaşezare mult mai radicală a lui Marin Preda în biblioteca sufletului meu.

vineri, aprilie 03, 2009

Pililici cu pila-n pungă...

O ştiţi pe păCristina păŞincai de la păRealitatea? Păvorbeşte pănumai păăăaşa. E mişto, mai ales cand nimereşte câte un păpământ sau vreo păpălărie. În ultima vreme, ori i s-a schimbat producătorul şi îi urla ăla în cască, ori a fost la psiholog, că a lăsat-o mai moale. Dar când se excită (de precipitarea evenimentelor, mizerabililor, nu vă stă gândul decât la pornăreli), o pădă iar păpe păpătrăţele şi păpăpădii.

Dar cea mai tare fază e că şi-au tras şi băieţii de la Antena 3 un mămăit. Ăsta măvorbeşte mănumai aşa. Mămămăligă, mămămăiţă şi alte mămărunţişuri.

Aştept cu nerăbadare tătăitul la N24. Sau la TVR Info, nu contează...

S-o fortuiteze şi pe ea cineva...

Madam preşedintele PC, despre nuştiuce demisionar: "A fost fortuit să demisioneze [...]" Poate se gândeşte cineva s-o înveţe, chiar şi fortuit, limba română.

joi, aprilie 02, 2009

What's wrong with this picture?

25 martie - Puiu Popoviciu primeşte mandat de reţinere într-o anchetă care a început în urma unei plângeri făcute de Gigi Becali.
2 aprilie - Gigi Becali primeşte mandat de reţinere pentru un motiv mai mult decât idiot.

Mie îmi pute.


PS Oricum, niciunul dintre cele două personaje nu va fi condamnat vreodată în Românica...

miercuri, aprilie 01, 2009

Fu tare Austria!

Ne bătu după 85 de ani...
Eh, avurăm ghinion, ce să facem? Fu vreme prea frumoasă, fură prea mulţi români la meci şi – se ştie – nouă nu ne place suporterii români. Fu şi mingea aia, a dracu’, rotundă, fu şi fotbalul pe goluri, nesimţiţii ăia îşi doriră mai mult victoria. Fură şi albitrii cu ei. Io nu-nţeleg nici să mă baţi. De ce nu câştigăm niciodată chiar dacă ne apărăm egzemplar (mă rog, cu câteva erori inevitabile pe ici, pe colo)? Este ilogic.
Doar Piţurcă, săracul, ştiu ce să facă. Îl băgă şi pe Max Nicu, na, ’raţ ai dracu’ de cârcotaşi, na, şi ce făcu ăla?

Acum, lăsând miştoul la Mitică, unde-i e locul, aţi fost nişte cârnaţi căcaţi. Proşti, da’ proşti rău! Toţi! Poate Tănase să-şi mai iţească aşa un pic creştetul din latrină. Şi nici Bănel n-a fost prost. Aşa e el, bezmetic. Una peste alta, Feroe nu mai are cum să ne atace locul 5, Piţurcă va continua reconstrucţia naţionalei, Chivu, Loby, Mutu şi restul vor face mai departe figură frumoasă prin cluburi şi prin Libertatea, Contra se va retrage pe la 64 de ani iar Mircea Sandu va aduce un nou selecţioner: Viorel Hizo.

Hai, Românica! Am înfrânt!

Titlurile zilei...

... într-o ţară normală la cap.

Preşedintele demisionează în urma scandalului "Popogate"!
Adrian Năstase condamnat la 12 ani de închisoare
Ion Iliescu la al doilea an în celula de la Jilava
Mircea Badea: "Mi-am deschis fabrica de chibrituri. Nu mai am alte comentarii".
Vă mai amintiţi de Mihaela Rădulescu?

Într-o ţară nebună la cap e doar 1 aprilie.