Royalty Free Images

vineri, august 29, 2008

We had the time of our lives






Foto: Cătălin Ciobanu

Un alt fel de tramvai cu cai

Azi, în București, era să dea peste mine o căruță. Eu fiind în mașină, iar căruța făcând dreapta de pe linia de tramvai. S-a speriat calul, m-am speriat eu, nu s-a speriat boul care mâna calul. Cum ar fi spus un organ, "conducătorul atelajului s-a angajat, fără să se asigure, în schimbarea direcției spre dreapta, indicându-i animalului de tracțiune direcția corespunzătoare. Conducătorul autovehicolului de culoare vișinie, care se deplasa regulamentar pe direcția de mers City Mall - Drumul Taberei, a reușit să evite impactul în ultimul moment. El se află acum în stare de șoc, proferând însă cuvinte injurioase la adresa căruțașului neatent".

Știți ce nu pricep eu? De ce nu se fac șine și pentru căruțe în București?

joi, august 28, 2008

Doi scupați și restu' paie...

Mergând azi prin Drumul Taberei, pe unde, orice-ați zice, sunt prea puțini cocalari față de restul Bucureștiului, am văzut o domnișoară genul Nichita, dar mai tânără și mai arătoasă, la brațul unei combinații de emo cu cromagnon de galerie și un pic de manea pe la ceafă. Femela cu pricina avea, probabil, ceva probleme cu fluidele corpului, din moment ce a început deodată să-și adune de prin toate conductele — respiratorii, bucale, cred că și anale — o ditamai flegma pe care a trântit-o grațios pe asfalt. M-am uitat după ea, să văd dacă se scarpină și la pluă, dar, probabil n-o mânca atât de tare...

Peste vreo oră, în aceeași zonă, un domnișor. Genul funcționarului de multinațională, în cămașă bleu, cravată bleumarin, pantaloni negri și pantofi regulamentari, aducea destul de bine cu un cerber de credite bancare dintre cei care te măsoară din cap până la blugi și îți dau cu refuzul peste ochi, pentru că nici măcar să te îmbraci nu ești în stare. Cred că era frate cu domnișoara. N-a adunat fluidele, probabil le avea deja strânse din timpul orelor de program în care fusese nevoit să strângă din buci și să vorbească cu "dumneavoastră". A trântit scuipatul, e drept, cu mai puțină grație, de trotuar. Și nu i s-a părut suficient, așa că a mai trântit unul, pe capota unei mașini în trecere. Nu s-a scărpinat nici el, deși se vedea că-l mănâncă. S-a scobit totuși, lejer, cu degetul mic în urechea dreaptă.

marți, august 26, 2008

Oximoron

Autoritățile din Craiova...

joi, august 21, 2008

Șoc și groază!

Știu că sunt cârcotaș, da' nu mă pot abține. Nu mai e niciun secret că după operațiunea "Șoc și groază" desfășurată de americani în Orientul Mijlociu absolut toate televiziunile noastre i-au preluat denumirea pentru a da titluri cât mai thrilling știrilor de doi lei. Și uite-așa s-a ajuns la știri de genul "Șoc și groază. O babă a fost violată de părinții ei, după care a fost bătută de nepot pe motiv că era o femeie ușoară. Polițiștii veniți la fața locului s-au declarat îngroziți". Sau "Șoc și groază. Un nudist și-a etalat cucul pe plaja de la Năvodari. Mamele de copii și-au luat copiii de la fața locului și i-au dus în camere, unde i-au legat la ochi și i-au bătut preventiv. După aceea s-au întors la fața locului și l-au alergat pe bietul om până când, epuizat, acesta și-a dat obștescul sfârșit". Șotașa... șotata... Tot așa... până la "Șoc și groază! Un echipaj radar a surprins un prosper om de afaceri din Bragadiru, gonind nebunește cu 84 de kilometri la oră în localitate, în dreptul unei treceri de pietoni pe unde avea să traverseze în jumătate de oră Vasile Ghiulea, tată a trei copii care astfel ar fi rămas orfani. Omul de afaceri nu a arătat nici urmă de regret pentru fapta comisă, dar polițiștii spun că îi vor întocmi o amendă usturătoare".

Nu-i fun la știri în Românica?

miercuri, august 20, 2008

Într-o țară de căcat...

Un popor măreț, un popor destoinic, născut din bețivi și curve

"Numai violenta, numai sangele mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimtire. Ma simt personal jignit de prostia bascalioasa, de acreala invidioasa, de stridenta de toapa a acestei populatii. Fundul ultim al substantei nationale romanesti este inadecvarea. Trupul poporului roman abia daca este o umbra. El nu are cheag. Radiografia planului mioritic este cea a fecalei. O umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii"

Dl. Patapievici s-a dezis acum multă vreme de aceste convingeri. Păcat...
Putem să plângem, să îl înjurăm, să ne isterizăm și să ne dăm cu curul de pământ încă două mii de ani de-acum înainte. Ăștia suntem...

"Poporul roman este un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohorati, maxilare incrancenate, fete urate, guri vulgare, trasaturi rudimentare. Romanii nu pot alcatui un popor, pentru ca valoreaza cat o turma, dupa gramada, la semnul fierului rosu"

luni, august 18, 2008

Ajutaaaați o lege amărâtăăăăăăă!

Din ciclul "Cum să-mi fac campanie electorală când nu sunt în campanie electorală?"

Am primit zilele trecute un fel de scrisoare cu opțiune de răspuns gratuit, de la dl. dr. Marian Sorin PAVELIU - deputat PDL. Dumnealui este "inițiatorul Legii 157/2008", lege ce reglementează "rambursarea cheltuielilor efectuate pe perioada (sic) spitalizării", din partea Casei de Asigurări de Sănătate. Domnul deputat face două afirmații cel puțin cretine și nedovedite în această scrisoare, într-o singură frază: "Această lege, adoptată împotriva voinței guvernului, va supraviețui numai dacă se dovedește că beneficiază de sprijinul populației!" '

Ai, nu mă-nnebuni, nea Nicu?! Adică o lege, publicată deja în Monitorul Oficial, este atât de slăbuță, firavă și debilă, încât are nevoie de sprijinul populației pentru a fi lege cu adevărat?! Cât de prost să fiu să cred una ca asta?

vineri, august 15, 2008

Scurtă... dar zglobie

Ministerul Sănătății face apel la populație să nu stea la soare între orele 11-18, pe căldurile astea. Cât de idiot să fii să ai nevoie de apel de la Ministerul Sănătății?! Și cât de imbecil să-l mai și ignori?

joi, august 14, 2008

Davai ceas, davai mașina...

Și iată cum istoria se confirmă. Rușii au rămas aceiași pungași de doi bani care se trezesc pe moșia lor indiferent unde și-ar desfășura ei forțele... Astăzi au confiscat mașinile unor ziariști. Așa se zice când fură rușii - se confiscă - cum le spune băeții mai mari celor fără apărare, în spatele blocurilor. Și ce dacă? Credeți că-i doare undeva de ce zice lumea? Neah... Au învățat de la tătuca lor că se poate să fii cu obrazu gros cât talpa porcului. Căci Putin, sub masca lui de dictator simpatic, tot un rusnac tâlhar rămâne. Iar Europei îi zăngăne în continuare lenjeria de tablă în fața lui.

marți, august 12, 2008

Ne-am mutat

Ne-am mutat din vamă. Am găsit o altă vamă, mai curată, mai tăcută și mai pustie. Din păcate, se pare că nu pentru multă vreme :(. Dar vom găsi alta ( Chirilă a găsit una, noi de ce n-am căuta-o?). Și după aia alta. Și tot așa, până când nu vor mai fi vămi, plaje pustii sau valuri fără căcați și totul va fi invadat de pet-uri, lanțuri de aur și bani. Se va întâmpla, believe me. Nu mai depinde de noi... Nu mai avem ce ONG-uri gen "Save cutare vamă" sau "Save cutare rezervație" să facem. Pe ei, oricum, îi doare-n cur. Își vor aduce târfele în SUV-urile lor cât mai mari și mai wooferizate, își vor construi cavourile lor de beton, își vor cere dreptu' la un șezlong de plastic alb și se vor alinia la marele pisoar în care după aia se vor scălda beți și fericiți. Din ce în ce mai mult de-acum înainte. Și va veni și ziua când toată plaja Mării Negre va fi betonată și pișată de la Portița până în Noua Vamă Veche. Pretty soon...

Până atunci, să mai profităm de locurile în care au apărut anunțuri de vânzări de terenuri, dar încă nu s-a construit nimic. Poate mai mergem și la anul. Și dacă nu purtați lănțic la grumaz și curvă la braț, see you there! Altfel, mai stați, dracu', în vama voastră! Măcar un an...

Să-mi revin, zic...

Hai, că era timpul să mi-o iau și eu peste bot ;). N-am gândit deloc faza asta cu concursul. Eh, ce să-i faci, eram într-una din zilele alea în care gândești cu genunchii și dai goange. Să dea cu parul ăla căruia nu i s-a întâmplat niciodată! Anyway, ignorați pe cât puteți postul precedent. Nu mi-e stilul să șterg urmele gafelor, nici măcar ale celor monumentale, așa că postul va rămâne. Și vor rămâne și comment-urile mai mult sau mai puțin răutăcioase. Apropo, amice binevoitor, nu crezi că ar fi cazul să-ți pui niște întrebări, dacă, pe lângă "nevastă-mea", ești singurul care face trafic pe amărâtul ăsta de blog?

marți, august 05, 2008

Concurs!

Hai să intru și eu în rândul blogărilor "adevărați", mă gândesc. Deci:
Trimiteți pe adresa mea batmanu@rocketmail.com bannere (animate sau nu) cu subiectul "Boicotați publicațiile trustului Intact", până la 12 august. Autorii celor mai mișto* trei creații vor primi câte un banner pe acest blog timp de 2, 3 și respectiv 6 luni. Plus promovare la greu pentru bannerele respective.

Să vedem ce-o să iasă...

*mișto = care îmi place mie foarte mult. Dat fiind că premiul este un banner pe acest blog, îmi rezerv dreptul de a fi subiectiv ;)

luni, august 04, 2008

1984 (again)

"[... ] Criticul de film Nicholas Lezard, de la „The Guardian“, reaminteşte că, mai de mult, ţigara lui Paul McCartney i-a fost „răzuită“ din mână de pe coperta clasică a albumului „Abbey Road“. Şi francezii au decis să-i „lipsească“ pe Sartre şi pe Camus de eternele lor mucuri de ţigară, atunci când fotografii celebre ale lor - iniţial imortalizându-i fumând - au fost reproduse pe timbre. Aşa încât „atacul asupra fumatului în filme era doar o chestiune de timp“, conchide publicistul britanic. Semnatarul articolului se întreabă, retoric, dacă BMA crede că recomandarea sa trebuie aplicată şi retroactiv, iar „filmele clasice să devină subiectul restricţ iilor sale groteşti“." via Evenimentul Zilei.

Cât credeți că mai avem până la "reformularea" istoriei, ca în 1984?

Uite-aici manevră!

Domnul Voiculescu vrea masă de manevră pentru afacerea lui de multe milioane cu drepturile pentru transmiterea meciurilor Ligii I

Păi, hai să fim masă de manevră, zic. Boicotați toate posturile și publicațiile trustului Intact! Și-așa, în afară de înjurături la Băsescu, pupături în cur la Voiculescu și pe fese la PSD, nu prea mai ai ce să vezi altceva. Iar GSP TV nu e nimic altceva decât o încercare de a mai jumuli niște milioane de coco pe seama suporterilor.
Ideea boicotului nu-mi aparține. Dar ar trebui promovată la greu. Ar cam fi momentul ca marile corporații să înțeleagă că joaca cu focul e periculoasă. Și că, măcar uneori, masa de manevră poate fi mai inteligentă decât o arată studiile de piață ale altor mari corporații.
Așa că, domnule Voiculescu, luați de-aici manevră. Pe partea economică ;)

vineri, august 01, 2008

Trecutul ne definește conștiința(?)

Prea multe cuvinte n-ar fi de spus... Poate doar că am găsit Fișele Matricole Penale ale unchiului meu - Miltiade Berlescu, la un link publicat în Academia Cațavencu http://www.iiccr.ro/ro/fise_detinuti_politici/. Aveți mai jos o părticică din trecutul familiei mele - destul de greu încercată în perioada stalinistă - despre care aș fi vrut să scriu o carte. Din păcate, e prea târziu pentru asta. "Nașu" se odihnește demult. A scăpat viu din iadul minelor de plumb. Cei care l-au trimis acolo se odihnesc și ei...